زمان گیرش سیمان چیست، چه انواعی دارد و استانداردهای اندازه گیری آن کدام هستند؟
دو نوع مکانیزم برای هیدراتاسیون سیمان پرتلند عنوان شده است. هیدراتاسیون درون محلولی، شامل تجزیه ترکیبات بیآب به یونهای تشکیلدهندهشان و تشکیل هیدراتها در محلول، که به دلیل حلالیت کم آنها، رسوب نهایی هیدراتها از محلول فوق اشباع میشود.
مواد اولیه پس از استخراج به کارخانه منتقل میشوند. در کارخانه، این مواد خرد شده و آسیاب میشوند تا به اندازه مناسب برای استفاده در فرآیند تولید سیمان برسند.
گویی رازهای این مادهی شگفتانگیز را ورق میزنیم و درک عمیقتری از دنیای سازهها و عمران به دست میآوریم.
امروزه سیمان پرتلند و انواع اصلاح شده آن، در مقایسه با گچ و سیمانهای آهکی، سیمانهای اصلی مورد استفاده در ساخت بتن سازهای هستند.
تولید صنعتی سیمان پرتلند از اوایل قرن ۱۹ با کورههای دارای ۵تن ظرفیت در هفته که کاملاً شبیه به کورههای آهکپزی بوده شروع و به مرور هماهنگ با افزایش تقاضا برای این کالای معجزهگر ابداعاتی در ساختمان کورهها و نحوه تولید صورت گرفت. بالاخره با ابداع کورههای دوار، قدم عظیمی در جهت پاسخگویی به بازار مصرف برداشته شد.
سیمان، طی شش مرحله اصلی شامل استخراج مواد خام از معادن، آسیاب کردن (به همراه توزین و مخلوط کردن)، اعمال حرارت اولیه، حرارت دادن ادامه مقاله در کوره، خنک سازی (به همراه آسیاب نهایی) و بسته بندی (به همراه انتقال به انبار) ساخته میشود. در ادامه، تمام مراحل اصلی ساخت سیمان را توضیح میدهیم.
استفاده به عنوان راک بولت (پیچ سنگ) در تونلسازی و معدنکاری
مواد اولیه آسیاب شده با نسبتهای دقیق با یکدیگر مخلوط میشوند. این مخلوط باید یکنواخت و همگن باشد تا در مراحل بعدی فرآیند، واکنشها به صورت کامل و صحیح انجام شود.
اکثر سیمانهای پرتلند (سیمانهای با گیرش عادی) در این دسته قرار میگیرند. خمیر بین ۱ تا ۲ ساعت بعد از افزودن آب به آن، کاراییاش کمتر میشود و ممکن است عرض ۲ الی ۳ ساعت شروع به جامد شدن کند.
در این مقاله از بلاگ رامکا تلاش شد ضمن تبیین مفهوم سیمان و ترکیبات شیمیایی آن، فرآیند تولید و هیدراتاسیون سیمان پرتلند نیز بررسی شود. امیدواریم با مطالعه این مقاله توانسته باشید اطلاعات کاملی درباره تعاریف، ساختار، کاربرد و تاریخچه این جزء جداییناپذیر بتن به دست آورید.
بسته به مقدار سولفات قابل دسترس، وجود سولفاتهای دوگانه قابل حل قلیاییها، مانند لنگبینیت و افتیتالیت در کلینکر سیمان پرتلند شناخته شده است. مشخص شده وجود آنها تأثیر بسزایی روی واکنشهای اولیه هیدراتاسیون سیمان دارد.
مقاومت کسب شده توسط این سیمان در ۳ روز اول مشابه مقاومت کسب شده توسط سیمان پرتلند معمولی در ۷ روز اول با نسبت آب به سیمان مشابه می باشد.
کاشی چیست؟ انواع کاشی، کاربرد، ویژگی و اجزای تشکیل دهنده آن